Wanneer kunnen puppy’s komen wennen? Meestal vanaf de leeftijd van circa 12 weken, nadat ze eerst goed aan de nieuwe thuissituatie gewend zijn. Het is goed als je thuis al begint met borstelen en kammen om ze daar al aan laten wennen.

Het is belangrijk dat de eerste kennismaking met de trimsalon en trimster door de pup als positief wordt ervaren. Voor de pup is het spannend. Geluiden, materialen, aanrakingen van de trimster. Daarom zal hier ook alle tijd voor genomen worden. Ook voor de meeste baasjes is dit een spannend bezoek. Voor de eerste keer hun pup afgeven aan een vreemde.

Daarom mag het baasje blijven als zij/hij dit wil. De pup voelt zich gesteund door het baasje en het baasje kan vragen stellen en zien hoe de behandeling verloopt. Ik raad de wenbeurt zeker aan. Het scheelt zoveel als de pup alles al een keer gezien, gehoord en gevoeld heeft
voordat de echte eerste trimbeurt plaatsvindt. Ze zijn dan veel meer op hun gemak. Bij de volgende, eerste echte, trimbeurt is het baasje niet meer aanwezig.

Een puppy wenbeurt is eenmalig en gratis tot 4 maanden!

Puppy trim